Recepty

Prečo sa palacinky s majonézou nikdy nerozbijú, aj keď ich pečiem na suchej panvici? Recept ako ich pripraviť bez nejakých ťažkostí

Je teda na čase oprášiť osvedčené recepty na palacinky a naučiť sa nové. Z tohto dôvodu navrhujeme, aby naši čitatelia pripravili mäkké palacinky s majonézou.

V chladničke nevyschnú a zostanú dlho vzdušné a jemné ako po upečení.

Pripravte si podľa vášho vkusu slanú tvarohovú, hubovú alebo mäsovú plnku , zabaľte ju do palaciniek a vychutnajte si úžasnú chuť!

MÄKKÉ PALACINKY

Majonéza a voda

ZLOŽENIE

  • 0,5 l teplej vody
  • 9 polievkových lyžičiek múky
  • 2 lyžice majonézy
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 15 g vanilkového cukru
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • štipka soli

PRÍPRAVA

    1. Mixérom alebo metličkou vyšľaháme majonézu, vajcia, cukor, soľ a vanilkový cukor.
    2. Pridajte teplú vodu a preosiatu múku. Dobre premiešajte, aby neboli hrudky, a nalejte rastlinný olej. Cesto necháme 20 minút odpočívať.
    3. Panvicu potrite rastlinným olejom, ale iba raz. Na začiatku pečenia ho vložte na stredné teplo.
    4. Rovnomerne rozložte malé množstvo cesta na povrch panvice.
    5. Palacinky smažte na horúcej panvici z každej strany 1 – 2 minúty. Dajte pozor, aby sa nespálili.
    6. Teplé palacinky podávajte s džemom, medom alebo džemom. Dobrú chuť!

Majonéza a mlieko

ZLOŽENIE

  • 500 ml mlieka
  • 1,5 lyžice múky
  • 1 vajce
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 polievková lyžica kryštálového cukru
  • 0,5 lyžičky sódy
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  •  lyžička soli

PRÍPRAVA

  1. Rozbite vajíčko, nalejte doň mlieko.
  2. Pridajte cukor, soľ, majonézu. Všetko trochu rozšľaháme.
  3. Pridáme múku, pridáme olej. Cesto vypracujte na konzistenciu ako hustú kyslú smotanu.
  4. Panvicu vymastíme olejom. Tenké placky smažte z každej strany 1 – 2 minúty.
  5. Jemné palacinky s majonézou a mliekom sú hotové. Dobrú chuť!

AKO UROBIŤ PALACINKY ZDRAVŠIE

Každý bude súhlasiť, že palacinky sú vynikajúce raňajky. Nie sú však veľmi vhodné pre denné menu kvôli vysokému obsahu kalórií, prebytočnému cukru a tuku.

Ovocie je zdravou alternatívou k cukru. Použite lahodné náplne do palaciniek, ako sú čučoriedky, jablká, banány, brusnice, hrozienka, tekvica alebo mrkva, aby ste svojmu jedlu dodali vitamíny a minerály .

Namiesto bežnej pšeničnej múky v receptoch na palacinky môžete použiť múčne zmesi: pridajte jačmennú, ražnú alebo pohánkovú múku, ovsené vločky alebo proso. Cesto na palacinky je možné pripraviť z nízkotučného mlieka alebo srvátky, cmaru, zmesi mlieka a vody a minimalizovať obsah soli a cukru.

Sú pre vás palacinky na vode príliš ľahké? Vyskúšajte kráľovnú palaciniek – kastról na palacinky! Ak do bežných palaciniek pridáte jemnú plnku a potom ich upečiete s bešamelovou omáčkou, premenia sa z každodenného jedla na skutočné majstrovské dielo.

You Might Also Like