Recepty

Skvelý recept na krevety servírované s wasabi omáčkou podľa slávneho šéfkuchára! Dobrú chuť.

Vždy sa obávate otázky, prečo je reštaurácia taká chutná, ale doma, akoby, nie veľmi. Je zrejmé, že kuchár varí lepšie ako vy, pretože sa špeciálne učil. Ale ani príprava obyčajných omáčok nefunguje normálne. Poďme na to teraz prísť.

Rozhodli sme sa, že  Vám ukážeme recept na krevetovú omáčku podľa receptúry šéfkuchára Vasilija Emelianenka. Nás zaujalo najmä kondenzované mlieko, ktoré sa používa na jeho prípravu. Nečakané, že? Dodržiavajme však odporúčania a doplňme lahodné krevety.

KREVETOVÁ OMÁČKA

Najprv o samotných krevetách a o tom, ako ich variť. V skutočnosti musíte variť iba argentínske krevety , ktoré sú samy o sebe červené. Zvyšok, ak ich kúpite mrazené, sú pripravené na konzumáciu. Je potrebné ich iba rozmraziť. Takto to odporúča Vasilij Emelianenko.

POTREBUJEŠ

  • 500 g mrazených kreviet
  • 4 bobkové listy
  • 1 pol citróna
  • 2-3 krúžky zázvoru
  • 3 lyžičky soľ
  • 100 ml sójovej omáčky

Všetko je tu jednoduché. Pridajte bobkový list do vriacej vody, nakrájajte polovicu citróna na plátky a hoďte ho tiež do vody, potom niekoľko plátkov zázvoru, soľ a omáčku. Privedieme do varu a do tejto vody pridáme krevety. Potom vypnite oheň. V skutočnosti to nie je varenie, ale rozmrazovanie. Teraz zostáva pripraviť omáčku.

Je ťažké uhádnuť pomer, preto nebudeme označovať množstvo prísad, uvedieme iba potrebné. V budúcnosti sa budete musieť spoľahnúť na svoj vkus . Je to tak, že niekomu chutí omáčka „krémovejšia“, niekto naopak kyslejšia a pikantnejšia. Tak či onak, musíte si však nájsť vlastnú kombináciu. A to je super!

Wasabi omáčka

POTREBUJEŠ

  • wasabi prášok
  • kondenzované mlieko
  • citrónová kôra
  • citrónová šťava
  • majonéza
  • soľ

PRÍPRAVA

1.Kopcovitú lyžičku wasabi prášku zmiešajte s vlažnou vodou. Po troche pridávajte vodu, aby ste vytvorili hustú pastu, ktorú je možné stočiť do guľky. Prášok by mal byť taký, aby vás príprava wasabi štípala v nose a tlačila slzy do očí.

2.Vezmite polovicu hotového wasabi a v inej miske zmiešajte s kondenzovaným mliekom. Teraz musíte kompenzovať „sladkú“ chuť. Na to potrebujeme citrónovú kôru. Vtierajte citrón priamo do budúcej omáčky, asi do polovice citróna, a potom vytlačte trochu šťavy.

3.Keď ste s tým hotoví, pridajte majonézu. Chuťovo by mala byť čo naj neutrálnejšia. Základ omáčky je pripravený a zábava tu začína – musíte jej dodať požadovanú chuť. Podľa klasiky by mala byť mierne kyslá, sotva sladká a korenistá kvôli wasabi, ale nie k slzám.

4.Pamätajte, že kyslosť vyrovnáva sladkosť a pre zvýšenie štipľavosti môžete pridať niektoré alebo všetky zvyšné wasabi. Dobrá omáčka je kyslá, korenistá a sladká zároveň. Ale toto je pre náš vkus.

5.Zostáva získať krevety! Dajte ich na tanier, potom ich po jednom ponorte do zelenkavej omáčky a vychutnajte si skvelú chuť. Dobrú chuť!

 

You Might Also Like