V každej domácnosti funguje chldnička 24 hodín denne, 7 dní v týždni, 365 dní v roku.Ale stane sa že pri nesprávnej manipulácii sa naplní ľadom a sotva ju zavrieme
No bohužiaľ, takto to nefunguje. Pri častom otváraní a zatváraní ju sami poškodzujeme. Napríklad, tesnenie na dvierkach nemusí fungovať tak, ako by malo. Ak je poškodené čo i len najmenšia oblasť tesnenia, teplý vzduch z kuchyne sa dostáva do jej vnútra, kde rýchlo kondenzuje a vytvára sa tak námraza.
To však nie je všetko! Námraza zasa vedie k tomu, že kompresor funguje na plné obrátky, čo zvyšuje jeho prevádzkové náklady, či dokonca dochádza k jeho opotrebovaniu. Čo s tým?
Námraza v chladničke – už nikdy viac!
Keď sa vytvorí ľad vo vašej chladničke, rozmrazovanie je únavné a časovo náročné. Ak chcete použiť náš trik, tak je odmrazenie nutné. Najprv chladničku odmrazte, poriadne vyčistite – odporúčame octovou vodou, ktorá zahubí všetky baktérie. Potom steny chladničky natrite kuchynským olejom. Áno, čítate správne – kuchynským olejom! Skvelou alternatívou je tiež glycerín, ktorý účinkuje rovnako ako olej.
Stačí malé množstvo oleja alebo glycerínu rozotrieť po stenách chladničky a námraza sa už vytvárať nebude. Prečo to funguje? Olej, ako aj glycerín, je mastný, a teda klzký, vďaka čomu nebude možné, aby sa ľad na stenách chladničky usádzal.
Samozrejme nezabúdajte z času na čas chladničku vyčistiť a opätovne pretrieť olejom.
ZDROJ:dompelenpomyslow.pl