Recepty, Rôzne

Lasagne, obľúbenec medzi jedlami. Čo keď sa Vám ale zrazí bešamel? S týmto receptom sa toho už nemusíte viackrát obávať!

Ak by ste sa prihlásili do školy varenia a došlo by na omáčky, bešamel by bol jednoznačne kráľovnou medzi omáčkami. Ako všetci vieme, keď je reč o bešamele, ide o základnú bielu omáčku, ktorú pripravujeme nielen k lasagnam, ale napríklad aj k mäsu. 

Bešamel je rýchla a jednoduchá záležitosť a recept ovláda takmer každá šikovná gazdinka.

Ak sa však chystáte túto omáčku pripravovať po dlhšom čase, prinášame Vám tento skvelý recept, ktorý Vám zachráni od prípadných zrazenín.

Čo budete potrebovať?

  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 11/4 hrnčeka teplého mlieka
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

Pripravte si panvicu s hlbším dnom. Rozpustite si v nej maslo a následne primiešajte múku. Nezľaknite sa, hmota bude najskôr trošku hustá, ale postupne zredne.

Po čase budete vidieť malé bublinky, hmotu nechajte na najslabšiu plameň povariť cca 2 minúty. Postupne pridávajte teplé mlieko a pri tom stále omáčku miešajte, aby sa Vám nezrazila.

Miešajte asi 2 až 3 minúty. Na záver osoľte a okoreňte podľa chuti.

Náš tip!

Chcete bešamelovo-syrovú omáčku? Postačí, keď primiešate pol hrnčeka strúhaného syra, my odporúčame napríklad parmezán.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Dobrú chuť prajeme!

You Might Also Like