Fantastická jahodová bublanina, ktorá je hotová už za 7 minút. Potom ju stačí vložiť do rúry a po upečení máte za pár minút skvelý dezert ku kávičke.
Potrebujeme:
- 1 biely jogurt (téglik od jogurtu nám bude slúžiť ako odmerka na ďalšie suroviny)
- 2 tégliky hladkej múky
- ½ téglika oleja
- ½ téglika kryštálového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 2 vajíčka
- 1 bal. prášku do pečiva
- 50 g čokolády
- 2 tégliky umytých čerstvých jahôd
Postup:
Cukor ušľaháme s vajíčkami a vanilkovým cukrom do peny. Potom do zmesi pridáme postupne biely jogurt, hladkú múku, olej a prášok do pečiva. Všetko šľaháme 1 minútu. Do cesta pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a poriadne premiešame.
Cesto navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech, aby sa koláč neprilepil. Na cesto poukladáme na polovicu prekrojené jahody. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 30 až 35 minút pri 180 stupňov.
Po upečení necháme na plechu vychladnúť aspoň 10 minút.
Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom a jahodová bublanina je hotová.
Dobrú chuť!
Zdroj: kuharica