Ešte pred 10 rokmi cukrári zdobili svoje výtvory s čipkou a kvety sa robili z marcipánu, ktorý sa používa na širokú škálu cukroviniek a čokoládových figúrok, ktoré dávajú torte vzhľad a chuť. Ale výzdoba koláča prezentuje trendy.
Dnes majstri často používajú želé, ovocie, pusinky, námrazy, čipky, mrazené čokolády, marcipán, čerstvé kvety a samozrejme, tmel. Produkty vyzerajú fantasticky!
Teraz vám povieme, ako ľahké je variť perfektné pastu z marshmallow cukríkov, ktoré milujú deti.
Jednoduchý spôsob
Tmel dáva neobmedzené možnosti pre zdobenie tort :môžete ním pokryť úplne tortu alebo vyrezávať tvary alebo postavy z nej. Dá sa s mím dobre tvarovať.
zloženie
- 300 g marshmallow
- 400 g práškového cukru (môžete potrebovať viac)
- 2 lyžice citrónová šťava
príprava
Nakrájame marshmallow do misy, zalejeme citrónovou šťavou a dať do mikrovlnnej rúry po dobu 20 sekúnd pri plnom výkone. Odstrániť, zamiešať kým vznikne jednotná hmota.
Opäť dajte misku do mikrovlnnej rúre po dobu 20 sekúnd.
Pridajte práškový cukor, zamiešajte a potom miesiť na doske, pridávame cukor podľa potreby.Mala by sa dostať plastová a hladká hmota.
Zabaliť tmel do plastu a dať ju do chladničky po dobu jednej hodiny. Potom môžete s ňou zdobiť tortu.
Ak chcete, farebné pasty, stačí pridajte tekuté potravinárske farbivo .
Pripravený tmel z marshmallow môže byť uložený v chladničke až dva mesiace, ale vždy zabalené vo fólii. Upozorňujeme, že práškový cukor musí byť veľmi jemný. Vždy pred použitím môžete ju na pár sekúnd dať do mikrovlnky.
Nechajte sa inšpirovať a experimentovať v kuchyni.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU