Skvelá netradičné príloha – pučené zapečené zemiaky. Uvariť v šupke, rozpučiť, posypať a zapiecť. Je to tak jednoduché a pritom tak chutné.
ingrediencie
4 zemiaky (obyčajné či červené)
1 polievková lyžica olivového oleja
1 strúčik cesnaku
1 polievková lyžica pažítky
2 polievkové lyžice nastrúhaného syra
1 polievková lyžica nastrúhaného parmezánu
soľ
korenie
ďalšie korenie či bylinky
Postup
1) Predhrejte rúru. Dôkladne umyte zemiaky, neolúpajte ich. Vo vriacej vode zemiaky varte 15 – 20 minút domäkka. V miske zmiešajte olivový olej a rozpučený cesnak.
2) Plech vyložte papierom na pečenie. Uvarené zemiaky na neho položte. Použite pučidlo na zemiaky a zemiaky čiastočne roztlačte. Môžete tiež zemiaky prekryť papierovou utierkou a dlaňou zemiaky rozpučiť.
3)Na každý zemiak nalejte trochu olivového oleja s cesnakom. Posypte štipkou soli a korenia prípadne ďalšieho korenia.
Pridajte parmezán, syr a nakrájanú pažítku. Dajte na gril či do rúry na 7 – 10 minút, kým nie je syr roztečený a zemiaky chrumkavé.
Nezabudnite sa o tento super recept podeliť s vašimi priateľmi