Začal sa Veľký pôst, ktorý sa považuje za najdôležitejší a najprísnejší v roku. Preto Vám povieme, ako nováčik z katedrály Trojice-Vladimír pripravuje polievku so zemiakmi a rezancami. Jeho hlavným vrcholom je príjemná chuť kuracieho vývaru, napriek tomu, že pokrm je chudý.
POLIEVKA SO ZEMIAKMI A REZANCAMI
Na prípravu takejto lahodnej aromatickej polievky potrebujete len minimum prísad a času.
ZLOŽENIE
- 5-6 zemiakov
- 1 mrkva
- 2 litre vody
- 1 cibuľa
- 4 lyžice vermicelli rezance
- soľ (podľa chuti)
- mleté čierne korenie (podľa chuti)
- 3-4 bobkové listy
PRÍPRAVA
1.Najskôr položte na oheň hrniec s vodou. V tejto dobe očistíme zemiaky, nakrájame ich a vložíme do vriacej vody. Varíme do polovice varenia.
2.Ďalej nakrájajte mrkvu (nie s veľmi veľkým priemerom) na tenké krúžky a cibuľu s elegantným perím. Predhrejte panvicu a nalejte malé množstvo rastlinného oleja. Najskôr popražte mrkvu, potom pridajte cibuľu a tiež ju osmažte do zlatista.
3.Hotové opražené zeleniny dáme do vriacich zemiakov .
4.Nechajte polievku dusiť 5 minút, potom pridajte vermicelli. Mimochodom, aby sa nerozvarila a nezmenila sa na neforemnú kašu, stačí vermicelli ľahko opražiť na suchej panvici. Navyše potom bude mať krajšiu farbu.
5.Polievku uvarte do mäkka a na koniec pridajte soľ, korenie a bobkový list . Ak je to žiaduce, môžete do polievky nasekať petržlenovú vňať.
Aký je váš obľúbený recept na lahodnú polievku? Neváhajte a podeľte sa o svoje kulinárske nálezy v komentároch. Berte na vedomie tento recept, aby ste počas pôstu potešili seba a svojich blízkych lahodnou polievkou s rezancami. Dobrú chuť!