Polievky, Recepty

Veľmi chutná a bohatá polievka, ktorá očarí Vaše chuťové poháriky!

V chladných zimných dňoch je obzvlášť príjemná vynikajúca syrová polievka . Ako sa vyrába syrová polievka, som sa dozvedela od svojej svokry, ktorá niečo podobné vyskúšala na konferencii vo Švajčiarsku. Hovorí, že polievka pripomína syrové fondue, ale podáva sa ľahšie a môžete ju trochu obmieňať podľa prísad.

AKO PRIPRAVIŤ SYROVÚ POLIEVKU

SUROVINY NA POLIEVKU

  • 1 cibuľa
  • 400 g kuracie prsia
  • 350-400 g syra
  • 2,5 litra čistej vody
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 3-4 zemiaky
  • 3 bobkové listy
  • soľ, korenie podľa chuti
  • 0,5 lyžičky muškátového orieška
  • čerstvá petržlenová vňať na podávanie

SUROVINY NA KRUTÓNY

  • 1 bageta
  • rastlinný olej
  • dochucovanie „talianske byliny“ podľa chuti
  • cesnak podľa chuti

PRÍPRAVA

1.Prsia umyjeme, preložíme do hrnca, zalejeme vodou. Dáme ich na oheň. Soľ  a bobkový list pridávame od okamihu varu. Varíme asi 25 minút.

varené filé

2. Najemno nakrájame cibuľu, nastrúhame mrkvu a zemiaky nakrájame na kocky. Na panvici spolu s rastlinným olejom osmažíme cibuľu a mrkvu do zlatista.

varenie polievky

3. K uvarenému kuraciemu mäsu pridáme zemiaky. Po 10 minútach vyberieme kuracie prsia a preložíme ich na tanier.  Pridáme orestovanú cibuľku s mrkvou a povaríme ďalších 10 minút, potom pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kúsky.

ako sa robí polievka

4. Pridajte syr do polievky. Vo Švajčiarsku na to berú tie syry, ktoré sa dobre topia a majú príjemnú mliečnu arómu . Môžete však pridať aj aromatické syry s ušľachtilou plesňou. Napríklad Gruyere, Goudou alebo Holanďania. S pridaním mozzarelly sa bude lepšie tiahnuť. Pridajte oriešok alebo hermelín pre orechovú príchuť.

Syr je možné podľa zvoleného druhu nastrúhať alebo najemno nakrájať nožom, ten je vhodnejší pre tavený syr. Podľa chuti si do polievky tiež pridajte muškátový oriešok, soľ a korenie. Polievku necháme 2 minúty povrieť a odstavíme ju z ohňa.

syr na polievku

PRÍPRAVA KRUTÓNOV

  1. Pri príprave krutónov musíte bagetu nakrájať na malé kúsky. Chlieb natrite rastlinným olejom a potom ho posypte talianskymi bylinkami. Chlieb necháme zľahka zhnednúť v rúre, potom krutóny potrieme cesnakom.chutná polievka
  2. Polievku podávajte s nasekanými bylinkami a aromatickými krutónmi . Dobrú chuť!aromatická syrová polievkaUž ste niekedy varili syrovú polievku? Možno máte obľúbený recept na polievku, o ktorý sa s nami môžete podeliť, budeme radi, keď sa pozrieme, ako bola pripravená v komentároch. Vytvorme spolu cheat sheet so super lahodnými polievkami!

You Might Also Like