Zdravie

Kyslé mlieko vzkriesi aj tú najslabšiu imunitu

„Fermentované mliečne výrobky tvoria správnu flóru v črevách. Prospešné baktérie vo fermentovaných mliečnych výrobkoch štiepia toxíny a podporujú imunitu človeka , “hovorí Dr. EO Komarovský. Dnes sa pokúsime zistiť, ako kefír a ďalšie fermentované mliečne výrobky posilňujú imunitu človeka.ň

FERMENTOVANÉ MLIEČNE VÝROBKY

Kefír, jogurt, tvaroh obsahujú nielen bifidobaktérie, ktoré zlepšujú črevnú mikroflóru. Obsahujú tiež vitamíny A, B, D, E, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie človeka. Aminokyseliny vo fermentovaných mliečnych výrobkoch znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Tiež fermentované mliečne výrobky prispievajú k absorpcii živín a vitamínov v tele. A jeden pohár kefíru denne môže človeka dokonca zbaviť depresie.

Depresia negatívne ovplyvňuje imunitu. Depresívny stav nemá najlepší vplyv na zdravie človeka. Ako hovoria ľudia, všetky choroby sú z nervov. A ľudia majú pravdu. Zažívací trakt obsahuje hormón šťastia – serotonín. Kefír obsahuje trypophan, ktorý pomáha pri produkcii serotonínu v žalúdku. Zdravá črevná mikroflóra je teda zárukou nielen dobrého zdravia, ale aj vysokej nálady a následne imunity.

Kyselina mliečna vo fermentovaných mliečnych výrobkoch pomáha množiť prospešné baktérie. Chráni žalúdočnú stenu pred infekciou. Vápnik, fosfor, horčík a esenciálne aminokyseliny zlepšujú imunitu a kvalitu života.

Názor vedcov

Čínski vedci zistili, že kefír blokuje vývoj nádorov u hlodavcov v 65% prípadov. To znamená, že fermentované mliečne výrobky sú schopné zabrániť výskytu rakovinových buniek. Probiotiká tiež dopĺňajú liečbu rakoviny.

Kefír s laktulózou, s neustálym používaním, potláča patogénnu flóru v črevách a zvyšuje odolnosť tela voči infekciám . Na rozdiel od mlieka, ktoré sa horšie vstrebáva, majú fermentované mliečne výrobky menej kontraindikácií. Pri pravidelnej konzumácii majú liečivý účinok.

Kompletný zdroj bielkovín a vápnika: kefír, tvaroh, kyslá smotana, jogurt, jogurt, ayran, fermentované pečené mlieko sú nevyhnutné pre plné fungovanie kardiovaskulárneho systému. Kvasené mliečne výrobky môžu konzumovať ľudia s intoleranciou laktózy. Motorická funkcia čreva je normalizovaná, tvorba plynov v ňom klesá.

Doktor Komarovský je presvedčený, že žijeme v sterilnom svete. Neustále obmedzujeme svoje interakcie s baktériami. Rodičia chránia svoje dieťa od prvého dňa jeho narodenia. Dezinfikujú všetko, s čím dieťa prichádza do styku. Výsledkom je, že keď človek vyrastie, stane sa alergickým alebo má slabú imunitu, pretože jeho telo si nezvykne bojovať s baktériami vo vonkajšom svete.

Spoľahlivým spôsobom, ako posilniť imunitu, je podľa doktora Komarovského nielen použitie fermentovaných mliečnych výrobkov. Je tiež dôležité mať od detstva pestrú stravu, nedostatok sterility a stále dostatočné množstvo fyzickej aktivity. Prirodzene, jogurty, tvaroh, kefír by mali byť prírodné a bez pridania cukru. V opačnom prípade to nebude užitočné. Zostaňte zdraví a sledujte, čo jete.

You Might Also Like