Je ťažké urobiť rovnakú pizzu ako tú, ktorá sa pečie v špecializovaných reštauráciách. Niet divu, že väčšina z nich má recept prísne stráženým tajomstvom. Ale dnes si jedno prezradíme.
zloženie
- mlieko 200 ml
soľ 0,5 lyžičky
cukor 2 lyžičky
droždie 10 g
olivový olej 2 lyžice
pšeničná múka 300 g
šunka 150 g
rajčina 1 ks
tvrdý syr 150 g
rajčinová omáčka pre chuť
príprava
- V teplom mlieku, pridáme cukor a soľ, droždie, zalejeme olivovým olejom a miešajte.
- Vmiešajte do preosiatej múkou a vymiesime cesto. Dajte ju do misky a prikryte utierkou a dajte na teplé miesto asi 30 minút tak, aby sa cesto zdvihlo.
- Posypeme povrch stola s múkou a rozváľame cesto na tenko. Potrieme pizzu s paradajkovou omáčkou, dať tenké plátky šunky a paradajky na krúžky, posypeme strúhaným syrom.
- Dáme pizzu do predhriatej rúry na 190 stupeňov po dobu 15 minút. Hotovo!
ZDROJ:SOVKUSOM.RU