Hlavné jedlá, Recepty

Kuracie stehienka, zemiaky a skvelá omáčka len na jednom plechu!

Rýchle, jednoduché a také vynikajúce. Navyše, nemusí vám robiť vrásky kopa špinavého riadu. Túto pochúťku pre celú rodinu pripravíte na jednom plechu.

SUROVINY:

6 kuracích stehien (dolné aj horné)
700 g očistených zemiakov nakrájaných na kocky
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 paradajku
4 strúčiky cesnaku
1 lyžičku kari korenia
50 ml bieleho vína
Soľ a čierne mleté korenie
Olej

POSTUP:

Zemiaky a kuracie stehienka uložíme na plech vymastený olejom, posypeme soľou, korením a premiešame.

Paradajku nakrájanú na mesiačiky (ak nám nevadí šupa nemusíme ju lúpať), pretlak, pretlačený cesnak, kari, víno, a zmes rozmixujeme. Pridáme 2-3 lyžice oleja a zalejeme zemiaky s mäsom.

Plech prikryjeme fóliou a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 stupňov približne 35-40 minút. Potom alobal odstránime a necháme zapiecť dochrumkava. Podľa potreby môžeme podliať vodou alebo vývarom.

zdroj: extremesilver

You Might Also Like