Rýchle, jednoduché a také vynikajúce. Navyše, nemusí vám robiť vrásky kopa špinavého riadu. Túto pochúťku pre celú rodinu pripravíte na jednom plechu.
SUROVINY:
6 kuracích stehien (dolné aj horné)
700 g očistených zemiakov nakrájaných na kocky
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 paradajku
4 strúčiky cesnaku
1 lyžičku kari korenia
50 ml bieleho vína
Soľ a čierne mleté korenie
Olej
POSTUP:
Zemiaky a kuracie stehienka uložíme na plech vymastený olejom, posypeme soľou, korením a premiešame.
Paradajku nakrájanú na mesiačiky (ak nám nevadí šupa nemusíme ju lúpať), pretlak, pretlačený cesnak, kari, víno, a zmes rozmixujeme. Pridáme 2-3 lyžice oleja a zalejeme zemiaky s mäsom.
Plech prikryjeme fóliou a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 stupňov približne 35-40 minút. Potom alobal odstránime a necháme zapiecť dochrumkava. Podľa potreby môžeme podliať vodou alebo vývarom.
zdroj: extremesilver