Ak chcete zaručene chutný a dobre vyprážaný kebab, potom si ho určite musíte spraviť z kuracieho mäsa. Po prvé, kuracie mäso sa varí rýchlejšie a zreteľnejšie a po druhé, je to oveľa lacnejšie ako iné mäso.
Tento recept je veľmi jednoduchý. Je jasné, že najlepšie je ho pripraviť na uhlí alebo aspoň na elektrickom grile.
KEBAB Z KURACÍCH PŔS
SUROVINY
- 1 kg kuracích pŕs
- 2 lyžice paradajkovej pasta
- 1 lyžička kryštálového cukru
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička čučoriedok
- 1 lyžička mletého koriandra
- 1 lyžička čierneho korenia
- 0,5 l vody
- podľa chuti osolíme
Kebab z kuracích pŕs
1.Pripravte si prsia. Je potrebné ich umyť, „vysušiť“ papierovými utierkami, nakrájať na stredné kúsky. Prsia sú zvyčajne bez kostí, ale je lepšie ich skontrolovať. Vložte mäso do vhodnej nádoby.
2.Do mäsa pridajte korenie, ktoré ste si pripravili, plus cukor a soľ. Čučoriedky a cesnak sa najlepšie nakrájajú na malé kúsky nožom.
3.Teraz pridajte sójovú omáčku a paradajkovú pastu, dajte si rukavicu (alebo bez nej) a niekoľko minút ju premiešajte a vtierajte korenie do mäsa.
4.Keď to urobíte, nalejte do mäsa vodu. Mala by mať izbovú teplotu. Všetko ešte raz premiešame a necháme cez noc v chladničke, necháme marinovať.
5.Keď sú uhlíky hotové, scedíme marinádu a mäso navlečieme na špajle. Zamerajte sa na veľkosť vášho grilu. Majte na pamäti, že pri dobrom teple sa ražniči upečie veľmi rýchlo, takže ho neustále sledujte. Aby nevyschli. Hotové!
RADA
Ako sme už naznačili, najlepšou možnosťou varenia tohto kebabu je gril so skutočnými uhlíkmi . Je skvelé, ak máte záhradu a môžete robiť všetko podľa očakávania. Ak nie je nádvorie a iba rúra je zo zbrane, potom ju odporúčame použiť. Aj keď to nebude tradičný kebab, mäso pečené v tejto marináde bude stále veľmi chutné.
Kebab z kuracích pŕs je celkom vynikajúca pochúťka, ktorú môžete pokojne podávať aj na sviatočnom stole. Takže sa nehanbite! Dobrú chuť!