Ak by ste sa prihlásili do školy varenia a došlo by na omáčky, bešamel by bol jednoznačne kráľovnou medzi omáčkami. Ako všetci vieme, keď je reč o bešamele, ide o základnú bielu omáčku, ktorú pripravujeme nielen k lasagnam, ale napríklad aj k mäsu.
Bešamel je rýchla a jednoduchá záležitosť a recept ovláda takmer každá šikovná gazdinka.
Ak sa však chystáte túto omáčku pripravovať po dlhšom čase, prinášame Vám tento skvelý recept, ktorý Vám zachráni od prípadných zrazenín.
Čo budete potrebovať?
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 11/4 hrnčeka teplého mlieka
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
Pripravte si panvicu s hlbším dnom. Rozpustite si v nej maslo a následne primiešajte múku. Nezľaknite sa, hmota bude najskôr trošku hustá, ale postupne zredne.
Po čase budete vidieť malé bublinky, hmotu nechajte na najslabšiu plameň povariť cca 2 minúty. Postupne pridávajte teplé mlieko a pri tom stále omáčku miešajte, aby sa Vám nezrazila.
Miešajte asi 2 až 3 minúty. Na záver osoľte a okoreňte podľa chuti.
Náš tip!
Chcete bešamelovo-syrovú omáčku? Postačí, keď primiešate pol hrnčeka strúhaného syra, my odporúčame napríklad parmezán.
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!
Dobrú chuť prajeme!