Chuť lahodného a krehkého domáceho pečiva je jednoducho božská. Vypečené a chrumkavé rožky voňajú tak neodolateľne. Každý z rodiny si ich musí zákonite zamilovať. S kupovanými rožkami sa tieto domáce absolútne nedajú porovnať.
Recept, ktorý Vám prinášame, je úplne jednoduchý a ľahký. Nemusíte vôbec čakať na to, až cesto vykysne.
Ingrediencie
– 350 g hladkej múky
– 250 ml mlieka
– 25 g čerstvého droždia
– 25-30 g rozpusteného masla
– 1 lyžičku cukru
– 1 lyžičku soli
– 1-2 lyžíc mlieka
Postup
1) Droždie si rozpustíme v teplom mlieku a pridáme cukor.
2) Múku zmiešame so soľou a rozpusteným maslom.
3) Potom pridáme kvások a vymiešame hladké cesto. Podľa konzistencie spoznáte, či je potreba prisypať múku.
4) Keď je cesto vymiešané, rozdelíme ho na dva diely a posypeme múkou. Oba diely si rozvaľkáme na 4 rovnaké časti. Každú jednotlivú časť potom rozvaľkáme na tenký trojuholník, ktorý jednoducho zarolujeme do tvaru rožka.
5) Konce jemne zatočíme smerom nadol.
6) Plech si vystelieme papierom na pečenie a rožky na neho vyskládáme.Pred uložením do rúry môžeme povrch rožkov potrieť pre zvláčnenie mliekom. Pečieme v predhriatej rúre na 200-210 stupňov.
7) Teraz už stačí iba dôjsť pre ranné noviny a uvariť si k nim horúci čaj. Dobrú chuť.
Zdieľajte báječný recept na domáce rožky bez kysnutia aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!