Čas Veľkej noci sa blíži a vy už určite máte prichystané recepty na sladký dezert. Cukrová poleva dodá pomyselnú čerešničku a vaši rodinní príslušníci si hneď vypýtajú dupľu.
Ingrediencie
- 1 vaječný bielok
- 1-2 ČL citrónovej šťavy
- 200-250 g práškového cukru
Postup
- V hlbokej miske si vyšľahajte bielok do peny.
- Pridajte polovicu práškového cukru a premiešajte. Vlejte citrónovú šťavu (pre získanie krásnej bielej farby)
- Bez prestávania postupne dosypávajte zvyšok práškového cukru a vymiešajte zmes vidličkou alebo mixérom pri nízkej rýchlosti. Ak chcete, môžete si do polevy pridať aj potravinárske farbivo.
- Naneste glazúru na mierne vychladený, no ešte stále teplý koláč.
Výsledkom bude skvelá konzistencia: nebude vám pretekať, padať a udrží si svoj tvar!
zdroj:sovkusom.ru