Zmrzlinová história siaha až do dávnych čias a prvýkrát sa objavila vo forme zmrazených ovocných štiav a chladených nápojov. Až v dobe počas Napoleona, vo vysokých kruhoch, naberal tento produkt na popularite.
Ukážeme vám, ako si pripraviť zmrzlinu bez toho, aby ste museli použiť mrazničku.
Ingrediencie:
- 500ml smotany na šľahanie
- 100g práškového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
Postup:
- V obchode si vyberte plnotučnú šľahačkovú smotanu a nechajte ju doma vychladiť v chladničke.
- Po čase si zmiešajte vychladenú smotanu s cukrom a vanilkovým extraktom. Zmes šľahajte minimálne 5 minút, až kým sa vám nevytvorí nadýchaná pena.
- Hotovú zmrzlinu vložte na noc do chladničky a na ďalší deň môžete konzumovať.
Ako vidíte, príprava je úplne jednoduchá. Dôležité je, aby ste si pri výbere smotany vybrali tú, v ktorej je viac tuku. Do zmrzliny si môžete pokojne pridať aj čokoládu, bobuľovité ovocie, alebo orechy. Fantázii sa medze nekladú!
zdroj: sovkusom.ru