Pizza – asi najčastejší pokrm talianskej kuchyne. Vďaka globalizácii sa dostala do celého sveta a preto sa pripravuje na milióny spôsobov. Jeden z nich vám ponúkneme aj my a veríme, že bude patriť medzi váš najobľúbenejší!
Potrebujete
- 500g hladkej múky
- 200ml vody
- 100g masla
- Štipka cukru
- Štipka soli
- 4 paradajky
- 2 baklažány
- 1 paprika
- 2 cukety
- 300g syra
- 200g kyslej smotany
- 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja
- 1 čajovú lyžičku kurkumy
- 3 polievkové lyžice provensálskych byliniek
Postup
Vyvaľkajte si pizzové cesto podľa klasického postupu, vložte ho do rúry na 15-20 minút a pečte pri 180 stupňoch.
Omáčku si môžete pripraviť dopredu, ale je dôležité, aby pri nalievaní na cesto bola teplá. V hrnci zmiešajte kyslú smotanu, olej, kurkumu, provensálske korenie a varte 2-3 minúty.
Na rastlinnom oleji dozlatista osmažte cuketu .
To isté zopakujte s baklažánom.
Omáčku nalejte na cesto a na vrch poukladajte cuketu s baklažánom. (POZOR – omáčku nevylievajte celú)
Posypte korením.
Opäť polejte omáčkou a dajte do rúry na 5-7 minút.
Vyberte z rúry a na pizzu položte paradajky.
Polejte omáčkou.
Posypte syrom.
Pečte ešte pár minút v rúre.
Všetok čas, ktorý strávite pri príprave, vám vynahradí úžasná chuť. Vyskúšajte túto pizzu aj vy a podeľte sa o recept s vašimi priateľmi!
zdroj:takprosto.cc