Krémový taliansky syr mascarpone sa často používa do dezertou, ako je tiramisu . Môže byť ľahko zamenený so šľahačkou vo svojej obľúbenej sladkosti alebo jednoducho natretý na sušienky.
Originál krém mascarpone je náročný a zdĺhavý na prípravu. Tak dnes si povieme recept, ktorý je jednoduchý a lacný. Ale dajte si pri výbere ingrediencií pozor na to, aby tvaroh nemal menej tuku ako 18% a smotana obsah tuku 33%.
zloženie
- tvaroh 200 g
smotana 200 ml
príprava
Tvaroh rozmiešame s vidličkou, zalejeme smotanou chladenou.
Môžeme si pomôcť s nízkymi otáčkami mixérom do krémovej hmoty, podľa vašej chuti môžete si do receptu pridať aj vanilku..
Je dôležité sledovať každý detail popísaný, a najmä podiel tukových zložiek. Teraz si dezerty budú ešte chutnejšie, a čo je najdôležitejšie – budete mať istotu o kvalite ich komponentov.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU