Niektoré gazdinky uprednostňujú mleté mäso pred jeho celými kúskami pretože, čo sa týka rozmrazovania a varenia je to rýchlejšie. Z mletého mäsa si môžete pripraviť chutné fašírky, alebo vytvoriť hniezda so syrovo-smotanovou plnkou. Vyrábajú sa jednoduchšie, ako napríklad hamburgery a nemusíte ich smažiť na panvici – stačí ich dať do rúry a chvíľu počkať.
Potrebujete:
- 800g mletého bravčového mäsa
- 300g mletého kuracieho mäsa
- 1 cibuľa
- 70g chleba
- 2 vajíčka
- 200ml mlieka
- 200ml smotany
- 150g tvrdého syra
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Kôpor (voliteľne)
Postup:
Zmiešajte si bravčové a kuracie mäso a pridajte do neho nakrájanú cibuľu.
Chlieb namočte do 100ml mlieka, potom ho zbavte prebytočného mlieka a pridajte k mäsu.
Do mletej zmesi pridajte zvyšné mlieko, osoľte a okoreňte.
Z mletého mäsa si vyformujte guličky vo veľkosti jablka, z nich si vytvorte hniezda a umiestnite na olejom vymastený plech.
Nastrúhaný syr zmiešajte s kyslou smotanou, vajcami a nasekaným kôprom.
Vnútro hniezd vyplňte plnkou, vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečte 25-30 minút.
Na prípravu tohto zaujímavého jedla môžete použiť aj mleté hovädzie mäso. Podeľte sa o recept aj s vašimi priateľmi!
zdroj: sovkusom.ru / stranamam.ru