Klasický rezeň – tenký plátok hovädzieho, teľacieho alebo bravčového mäsa vyprážaný v trojobale. Kto by si však pomyslel, že sa dá pripraviť aj bez mäsa a preto tu máme variant aj pre vegetariánov!
Ingrediencie:
- 1kg kapusty
- 50g strúhanky
- 3 vajcia
- 3 PL oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Narežte si kapustu na plátky (približne 2cm), ale hlúbik neodstraňujte, aby udržal kapustné listy.
- Povarte ju v osolenej vode po dobu minút a potom ju preložte na sitko.
- Rozšľahajte si vajcia, osoľte, okoreňte, a vysypte strúhanku do ďalšej misky.
- Každý plátok kapusty si namočte do vajíčka potom do strúhanky a opäť do vajec. Osmažte na rozpálenom oleji dozlatista po oboch stranách.
Pridajte si ku kapuste dip z kyslej smotany, cesnaku a byliniek. Neoľutujete!
zdroj: tasty-food.info