Austrália je od nás ďaleko a o jej kuchyni toho až tak veľa nevieme. Preto sa dnes s vami podelíme o tradičný recept na austrálsky dezert s názvom Leamington.
Jedná sa o piškótové cesto, ktoré je namočené v čokoládovom sirupe a obalené v strúhanom kokose. Budú po ňom šalieť ako deti, tak aj dospelí!
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 100ml oleja
- 250g polohrubej múky
- 1/2 PL prášku do pečiva
- 50g horkej čokolády
- 200g cukru
- 250ml mlieka
- 1 PL vanilkového cukru
- 1 PL kakaa
- Strúhaný kokos (podľa chuti)
Postup
- V miske si zmiešajte vajcia, 150g cukru, vanilkový cukor – rozšľahajte alebo rozmixujte po dobu 3 minút.
- Pridajte 125ml mlieka a šľahajte ďalšie 3 minúty.
- Následne prilejte olej, prášok do pečiva, múku a premiešajte cesto do hladkej konzistencie.
- Vylejte si cesto do formy na pečenie vystlanou papierom na pečenie o veľkosti 20×20 cm.
- Vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 30 minút.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť, preklopte ho a zbavte papieru na pečenie.
- Zvyšné mlieko a cukor, kakao a čokoládu do jedného hrnca a priveďte k varu za občasného miešania. Potom nechajte zmes vychladnúť na izbovú teplotu.
- Piškótové cesto nakrájajte na kocky. Každú z nich namočte do čokoládového sirupu zo všetkých strán a obaľte ich v strúhanom kokose.
zdroj: sovkusom.ru