Známy ukrajinský boršč si už dávno získal mnoho sŕdc po celom svete. Dnes Vám povieme, ako variť boršč s repou v štýle Arkhangelsk, čo určite zatieni všetky predtým známe recepty.
AKO VARIŤ BORŠČ S ČERVENOU REPOU
Príprava archangelského boršču nie je o nič ťažšia ako jeho klasická verzia. Jeho ingrediencie zároveň dodávajú jedlu brilantnú a nezabudnuteľnú chuť! Všetko to je v kombinácii voňavého hovädzieho vývaru s vareným údeným hrudníkom, zeleninou, pikantným korením a oparom zo sušených sliviek. Už sa neviete dočkať, až to vyskúšame, že?
SUROVINY
- 1 hovädzia stopka (stehno)
- 150-200 g vareného-údeného bravčového mäsa
- 2 l vody
- 1 bobkový list
- 250 – 300 g kyslej kapusty
- 1 zemiak
- 2 repy (malé)
- 0,5 cibule
- 2 mrkvy
- 1 paradajka
- zeleninový olej
- 60 g sliviek bez kôstok
- 400 g konzervovanej fazule
- feferónka (podľa chuti)
- 0,5 lyžice sušeného cesnaku
- kyslá smotana (podľa vkusu)
- čierne korenie (podľa chuti)
- soľ (podľa chuti)
- kôpor, petržlen, koriander (podľa chuti)
PRÍPRAVA
1.Najskôr vložíme mäso do hrnca, vhodíme bobkový list a zalejeme vodou, pričom mäso úplne zakryjeme. Dáme hrniec na sporák. Hotový vývar preceďte cez jemné sitko alebo gázu.
2.Cviklu si vopred upečte vo fólii a potom ju rozotrite na hrubom strúhadle. Mrkvu potrieme na jemnom strúhadle, cibuľu nakrájame na malé kocky. Je tiež lepšie nakrájať si kyslú kapustu najemno, aby v budúcnosti z lyžice neviseli dlhé kúsky.
3.Predhrejte panvicu, nalejte trochu rastlinného oleja a duste cibuľu. Podľa chuti osoľte a hneď ako sa cibuľa prepečie, dáme do nej mrkvu. Nezabudnite všetko pravidelne premiešať. Keď je zelenina osmažená, vložíme do panvice uvarenú údenú hruď nakrájanú na malé kocky.
6.Ak chcete jedlo okoreniť , pridajte nakrájanú feferónku a podľa potreby suchý cesnak. Po tom, vypnite oheň a nechajte boršč stáť najmenej pol hodiny, alebo ešte lepšie – celú noc, aby boli všetky chute a arómy v panvici „zosobášené“.Pred podávaním sa odporúča boršč doplniť kyslou smotanou a bylinkami.