Recepty

Triky od slávneho kuchára, s ktorými uvaríte tú najlepšiu zemiakovú kašu

Dnes Vám povieme ako pripraviť zemiakovú kašu od slávneho kuchár, ktorý avšak poukázal na hlavné chyby pri jej príprave. O jeho skúsenosti sa podelíme v tomto článku.

AKO PRIPRAVIŤ ZEMIAKOVÚ KAŠU

Markus Waring je renomovaný kuchár z Veľkej Británie. V jednom z kulinárskych programov pomenoval najčastejšie chyby, ktoré sa robia pri príprave zemiakovej kaše.

Markus trvá na tom, že najčastejšou chybou je nakrájanie zemiakov na rôzne veľké kúsky.

Šéfkuchár tiež odporúča, aby ste zemiakovú kašu nevarili na vysokej teplote. Nakrájané zemiaky sa najlepšie varia pomaly v mierne osolenej vode. V opačnom prípade budú plátky zvonku vrieť skôr, ako budú pripravené na vnútornej strane.

Keď sú zemiaky uvarené, mali by ste okamžite vyliať vodu z hrnca a zemiaky nechať päť minút „odpočívať“. Do hotovej zemiakovej kaše musíte tiež pridať maslo, ale zemiaková kaša by mala byť dostatočne teplá, aby sa maslo bez problémov roztopilo. Okrem toho by ste mali vyskúšať pridať do pyré syr alebo bylinky – ukáže sa to veľmi chutné.

Okrem toho priateľ Marcusa Waringa, šéfkuchár Dan Kluger z USA, zdieľal na webe recept na prípravu dokonalých chrumkavých hranoliek za 20 minút. Hovoria, že takto je to pripravené na americkom kontinente.

Povedal, že zemiaky je potrebné rozdeliť: najskôr si uvarte malé zemiaky a potom veľké, čo bude trvať dlhšie. Aké malé triky používate vo svojej kuchyni?

You Might Also Like