zloženie
- pšeničná múka 2 šálky
- cukor 2 šálky
- kyslá smotana 300 g
- sóda 0,5 lyžice
- kondenzované mlieko 0,5 šálky
- kakaový prášok 2 lyžice
- kondenzované mlieko varené 0,5 šálky
- maslo 250 g
- vlašské orechy 40 ks
príprava
V mise stredne veľkéj, mix múky, 200 g kyslej smotany, pohár cukru, uhasenéj sódy s octom, pol plechovky kondenzovaného mlieka a lyžicu kakaa.
Výslednú hmotu dáme do zapekacej misky a dáme do rúry, predhriatej na 200 stupňov. Piecť tortu asi 40 minút. Môžete skontrolovať špáradlom.
Pripravený tortu v pohode rozkrojíme na dve rovnaké časti.
Pripravte si krém. K tomu stopiť 200 g masla, pridajte kondenzované mlieko a vymiešame.
Potom smažiť nasekané orechy v panve a pridáme ich do krému.
Natrieme krémom tortu.
Pripravte glazúru. Zmiešajte 1 hrnček cukru, 1 lyžica kakaa, 4 lyžice kyslej smotany a 50 g masla. Variť na miernom ohni po dobu 5-7 minút a nalejeme na tortu.
Nechajte tortu, aby nasiakol krém. Posypeme orechmi.