Dezerty, Koláče, Pečené, Recepty, Torty

Táto kráľovská torta, vo vás nechá také spomienky, že už pri prvej príležitosti ju upečiete znova

Dezert nie je na žalúdok, dostane sa priamo k jadru, a to najmä pokiaľ ide o takéto kráľovské koláče . Po mnoho storočí torty sú neoddeliteľnou súčasťou sviatkov a osláv. Receptúra tejto pochúťky kráľov dedí z generácie na generáciu. Napriek rozdielom v prísadách, to nádherná torta je veľmi jednoduchá na prípravu. Dobre, poďme začať!

zloženie

pšeničná múka 2 šálky
cukor 2 šálky
kyslá smotana 300 g
sóda 0,5 lyžice
kondenzované mlieko 0,5 šálky
kakaový prášok 2 lyžice
kondenzované mlieko varené 0,5 šálky
maslo 250 g
vlašské orechy 40 ks

príprava

V mise stredne veľkéj, mix múky, 200 g kyslej smotany, pohár cukru, uhasenéj sódy s octom, pol plechovky kondenzovaného mlieka a lyžicu kakaa.

Výslednú hmotu dáme do zapekacej misky a dáme do rúry, predhriatej na 200 stupňov. Piecť tortu asi 40 minút. Môžete skontrolovať špáradlom.

1 (20)

Pripravený tortu v pohode rozkrojíme na dve rovnaké časti.

Pripravte si krém. K tomu stopiť 200 g masla, pridajte kondenzované mlieko a vymiešame.

2 (18)

Potom smažiť nasekané orechy v panve a pridáme ich do krému.

3 (20)

Natrieme krémom tortu.

Pripravte glazúru. Zmiešajte 1 hrnček cukru, 1 lyžica kakaa, 4 lyžice kyslej smotany a 50 g masla. Variť na miernom ohni po dobu 5-7 minút a nalejeme na tortu.

4 (16)

Nechajte tortu, aby nasiakol krém. Posypeme orechmi.

Blahoželáme! Vaša kráľovská torta je pripravený. Uvariť obľúbený čaj a užívať si ju.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like