Budeme potrebovať:
1 šálka 200 ml
1 šálka biely jogurt
1 šálka mlieko
1 šálka olej
1 šálka kokos
2 šálky kr. cukor
2 šálky polohrubá múka
1 lyžička prášok do pečiva
1 bal. vanilkový cukor
Glazúra:
100 g čokoláda
3 lyžice olej
Postup:
1.
Pripravíme si veľkú misu a drevenú varešku. Pripravíme si plech o veľkosti 20 x 17 cm a dno vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Rúru predhrejte na 180 stupňov.
2.
Kr. cukor rozmiešame v bielom jogurte a pridáme všetky ostatné suroviny. Drevenou vareškou premiešame v miske a celú hmotu nalejeme do plechu a pečieme cca pol hodinu.
3.
Po pol hodine pečenia skontrolujeme cesto špáradlom a v prípade, že sa na špáradlo nenalepí cesto, vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť.
4.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme olej. Nalejeme na koláč a pekne rozotrieme. Čokoládu necháme stuhnúť a krájame ostrým horúcim nožom.
Zdroj: Coolinarika