Na tento dezert mám slabosť. Príliš veľké pokušenie a robím ho často! Keď si duša pýta sladké, jednoznačne tento recept – jednoduchý a zároveň zaujímavý.
Vanilkový krém v kombinácii s obľúbenými keksami: najlepší prírastok ku káve, tvorí neoddeliteľnú súčasť stretávania s priateľmi a slávnostné rodinné večere. Stojí za to vyskúšať! Ale pozor: keď skúsite dezert, existuje riziko zabudnúť na tradičné „tiramisu“ a „Napoleon“.
Torta bez pečenia
INGREDIENCIE NA VANILKOVÝ KRÉM
- 250 ml mlieka
- 250 ml smotany
- 3 lyžice cukru
- 2 lyžice kukuričný škrob
- 1 žĺtok
- vanilka na špičku noža
- maslové sušienky alebo kakaové
INGREDIENCIE NA GLAZÚRU
- 6 lyžíc mlieka
- 220 g práškového cukru
- 50 g masla
- 3 lyžice kakaového prášku
- štipka soli
PRÍPRAVA
Ak chcete začať, pripravte krém. Zmiešajte polovicu mlieka a smotany, škrob, cukor, vaječný žĺtok a vanilku. Zvyšné mlieko a smotana priveďte do varu, zalejeme zmes studeným krémom tenkým prúdom a rýchlo miešame.
Položte sušienky na dolnú časť nádoby.
A začneme vrstviť s krémom.
Tento domáci koláč bez pečenia ponecháva priestor pre kreativitu: môžete pridať banány, arašidy, trochu kondenzovaného mlieka … Chcem skúsiť všetky možnosti!
Dezert je takmer pripravený …
To je posledná vrstva sušienok!
Zmiešajte všetky ingrediencie na čokoládu: mlieko, práškový cukor, kakao, maslo, pridáme štipku soli. Vymiešame zmes metličkou alebo elektrickým mixérom. Glazúra je pripravený!
Položte vrchnú vrstvu na tortu, úžasné. Dať hotový dezert do chladničky po dobu niekoľkých hodín alebo cez noc.
Aký chutný …
Odporúčame tento recept svojim priateľom!
ZDROJ:TAKPROSTO.CC