Verejnosť sa stáva opatrnou, ak sa jedlo zdá byť toxické a je plné chemikálií. Prišla taká doba a ľudia sa viac starajú o to, čo za potravinu kupujú. Rozumieme, že organické jedlo je lepšia možnosť a je to hlavne zdravé, urobiť si jedlo doma. Existujú aj obchody, kde kupujeme v malom množstve potraviny, ktoré sú jednoduché ale nevieme si ich pripraviť sami. Väčšinou sú to rôzne korenia, horčica, omáčky, dresingy a kečup. Buď milujete mäso alebo nie, stále budete milovať chuť kečupu a používať ho do rôznych jedál.
V kečupe Heinz sa bude skrývať viac škodlivín, ako sa na prvý pohľad zdá. Na prvý pohľad si môžete myslieť, že obsahuje niekoľko sporných ingrediencií, ale keď sa prekopete hlbšie budete skutočne šokovaný látkami, ktoré je celkom nebezpečné naďalej konzumovať.
Čo obsahuje kečup Heinz?
1. Paradajkový koncentrát
2. Destilovaný ocot
3. Sirup s vysokým obsahom fruktózy
4. Kukuričný sirup
5. Soľ, korenie, cibuľový prášok, prírodná aróma atď.
Heinz dáva falošný pocit spotrebiteľovi aby si namýšľal, že tento kečup obsahuje zdravé zložky a dokonca označí dva zložky odlišne aj keď je to jedno a to isté.
Keď som prvýkrát čítal etiketu od kečupu Heinz, strašne som sa rozosmial. Vy už asi tušíte prečo. Sirup s vysokým obsahom cukru a kukuričný sirup je jedno a to isté!
Takže v praxi to znamená, že si zapíšu zložku do zloženia ako „Sirup s vysokým obsahom cukru“ a na etiketu napíšu „bez kukuričného sirupu.“
Počkajte keď pochopíte zvyšok štítku. Takže v skutočnosti to môže znamenať, že si kúpime kečup s vysokým obsahom kukuričného sirupu a myslíme si, že v skutočnosti jeme kečup. Podľa môjho názoru pridávajú falošnú predstavu, keď na etiketu dokreslia veľkú paradajku. Druhý problém, ktorý ma kečup heinz je ten, že používajú destilovaný ocot. Hádajte, z čoho sa väčšina octu skladá?
Geneticky modifikovanej kukurice. Takže to máme tri zložky kukurice. Kukuričný sirup, sirup s vysokým obsahom cukru (fruktózy) a destilovaný ocot. A máme pocit, že jeme kečup. Počkajte! Budete toho oveľa viac!Štítok ďalej hlási obsah soli, korenia, cibuľového prášku a prírodnej arómy. Soľ, ktorú používajú je najlacnejšia forma soli, ktorá rizikovo zvyšuje krvný tlak, toxicity v tele aj minerálnej nerovnováhy (vysoký obsah sodíka v krvi)
Na štítku je napísane „prírodná chuť“. A čo tým myslia? Keď si prečítame etiketu, zistíme toto: niektoré zložky ako vláknina a proteín kečup neobsahuje. Odkiaľ ten cukor pochádza? Možno tá prírodná chuť je cukor! Na etikete vidíte, že 1 lyžička kečupu je 7 percent vašej dennej hodnoty cukru. Každou jednou lyžičkou zvyšujete denný podiel sódika o 7 percent. Takže 7-14-21-28 a tak ďalej a tak ďalej!
1. Sirup s vysokým obsahom fruktózy: Kečup je doslova naložený vysokým obsahom fruktózy. Zaujímalo by ma či to bude tá zložka s najväčším podielom v kečupe. Keď jednu vec napíšu dvakrát. V podstate ste vystavený nebezpečenstvu. Neskôr si to odnesie vaša pečeň. Postupom času vás cukor zavedie ku obezite, srdcovým chorobám a imunitného systému. Dr Mark Hyman nedávno robil výskum na kukuričnom sirupe. Zavolal do výrobne a poprosil ich o 1 sud ich produktu. Vydávala sa za výskumníčku a jej žiadosti sa hromadili. Firma neodpovedala.
Prístup zmenili, keď ich znovu informovala s požiadavkou, že je nová firma na trhu a potrebuje jednu vzorku na výrobu. So žiadosťou jej vyhoveli. Pri testovaní zistila, že kukuričný sirup je extrémne toxický a obsahuje vysoké množstvo ortuti. To ovplyvňuje náš mozog, nervový systém a môže spôsobiť autizmus a škodí deťom. Vrelo vám preto doporučujem vyhnúť značke Heinz a akejkoľvek inej potravine, ktorá obsahuje vysoký obsah fruktózy. Ochránite nielen seba ale aj vaše deti.
Zapamätajte si, že Heinz nazvala jednu zložku dvakrát, takže podiel je tam oveľa vyšší.
2. Destilovaný ocot a cukor:
V každej lyžičke kečupu máme 4g cukru. Destilovaný ocot, je vytvorený z geneticky modifikovanej kukurice, obsahuje toxické pesticídy a chemikálie. Použitie vo forme octu, je nebezpečné pre naše zdravie. Ich prirodná chuť s 4g cukru na ňom je fakt super. Prídavok cukru označujú ako prírodnú chuť na etikete. Väčšina cukru, ktorý sa nachádza vo výrobkoch je z genetický modifikovaných zložiek (GMO) Repný cukor, je najviac používaný. Dosť škodí našemu metabolizmu, imunitnému systému, nervovej sústave a mozgu a super veľkorysý Heinz sa rozhodol nás nadopovať ďalšími chemickými látkami.
3. Žiadna výživová hodnota:
Kečupu chýba vláknina a bielkovina. Najmenší podiel v kečupe má paradajkový pretlak, ktorý obsahuje veľmi malé množstvo vareného lykopénu. Naše telo toto množstvo ani nemôže absorbovať. Tento kečup je chemické hovno z geneticky modifikovaných surovín, cukru a jedovatých látok.
Ak vám záleží na vašom zdraví a pohode vašej rodiny, rozhodnite sa pre zdravší organický kečup. Existuje veľa možností na trhu. Ďalšiou voľbou je nájsť si návod ako si vyrobiť vlastný kečup. Zaberie vám to iba zopár minút.
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.
zdroj:myhealthylifeguide.com