Zemiaky pečené v rúre – nielen neuveriteľne uspokojujúce, ale tiež zdraviu prospešné. Dokonca aj po varení zeleniny zachovávajú všetky užitočné stopové prvky.Vďaka veľkému množstvo draslíka, zemiakov pre tých, ktorí trpia vysokým krvným tlakom, krehkými kosťami a majú problémy s kardiovaskulárnym systémom.
Dnes, sa s vami podelíme o úžasný recept.Teraz si pripravíme zemiaky, že si ich zamilujete hneď na prvý pokus.
Zemiaky, zapečené so syrom
ZLOŽENIE
- 1 veľký zemiak
- 2 lužice olivového oleja
- 4 lyžice morskej soli
- 100 gramov syra čedar
- 50 g slaniny
- 1 polievková lyžica kyslej smotany
PRÍPRAVA
- Zrežte z jednej strany zemiak, ako je znázornené na fotografii. Na každej strane vytvorte niekoľko vertikálnych rezov.
- Položte zemiaky na fóliu, na pečenie a potrite olivovým olejom, potom soľou.
- Zabaliť zemiaky do alobalu a pečieme presne hodinu, v predhriatej rúre na 200 stupňov.
- Hotové zemiaky posypeme 1 lyžicou strúhaného syra a dajte do rúry na ďalších 5 minút.
- Vyberte pokrm z rúry, pridajte zvyšky slaniny a syra. Umiestnite zemiaky po dobu 5 minút znovu do rúry.
- Nakoniec na upečené zemiaky dáme smotanu.
Pozrite sa na toto video, ako sa varia chutné zemiaky so syrom .
Tento pokrm dáva skutočný priestor pre kulinársku fantáziu …
ZDROJ:TAKPROSTO.CC