Potrebujeme:
0,5 kg bravčové stehno
1 kg zemiakov,
6 strúčikov cesnaku
1 lyžička majoránka
1 lyžička papriky
1 lyžička mletého čierneho korenia
1 cibuľa
1 hrsť hrachu
olej
soľ
Postup:
Bravčové nakrájame na malé (asi 2×2) kocky a orestujeme na rozpálenom oleji.
Pridáme vodu, potom pridáme drvený cesnak a nakrájanú cibuľu. Pridáme soľ podľa chuti, korenie, červené korenie a majoránku,podusíme a podlievame,aby nám neprihorelo,kým nie je mäsko mäkké.
Medzitým ošúpeme zemiaky a nakrájame na kocky rovnako ako mäso.
Keď je mäso skoro hotové(to je zhruba 30 do 40 minút), pridáme hrsť hrášku a ešte necháme dusiť po dobu 15-20 minút, kým mäso úplne nezmäkne.