V zhone si predstavte uvariť neobvykle ľahké, ale veľmi chutné pečené kurča. Verte mi, to je niečo!
Kuracie „40 strúčikov cesnaku – klasické pre provensálsku kuchyňu, ktorý v priebehu doby získal veľké množstvo variácií. Jedna vec sa nemení: 40 strúčikov cesnaku , ktoré vypĺňajú kurča, v kuchyňa a jej okolí môže byť chutná vôňa!
Pečené kura s cesnakom
ZLOŽENIE
- 1 kura, s hmotnosťou asi 1,5 kg
- 40 strúčikov cesnaku
- 1 polievková lyžica suché biele víno
- 1 polievková lyžica suché provensálske korenie
- 50 g masla
- soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
PRÍPRAVA
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Pripravené kura osolíme a okoreníme vo vnútry a vonku.
V pekáčiku s hrubým dnom na masle zľahka orestujeme olúpaný cesnak.
Dáme v podobe vtáka priamo na pripravený cesnak, posypeme provensálskym korením, zálejeme vínom.
Kurča pečieme po dobu 1 hodiny, nezabudnite zakryť pokrievkou alebo fóliou. Potom odkryť a polievať šťavou a varíme ďalších 30 minút do zlatista.
Mimochodom, cesnak po upečení, v žiadnom prípade nesmie vyhodiť! On zmäkol sa spojil s kuracím mäsom, vínom a vôňou byliniek, premení sa na gurmánsku nátierku, ktorú použijete aj k mäsu alebo krutónom. Nabudúce snáď 60 zubov pridáme!
ZDROJ:TAKPROSTO.CC