Hlavné jedlá, Recepty

Položte kurča na 40 strúčikov cesnaku a dajte zapiecť do rúry, verte mi, také niečo ste ešte nejedli!

V zhone si predstavte uvariť neobvykle ľahké, ale veľmi chutné pečené kurča. Verte mi, to je niečo!

kkkkkkkkkkk
Kuracie „40 strúčikov cesnaku – klasické pre provensálsku kuchyňu, ktorý v priebehu doby získal veľké množstvo variácií. Jedna vec sa nemení: 40 strúčikov cesnaku , ktoré vypĺňajú kurča, v kuchyňa a jej okolí môže byť chutná vôňa!

Pečené kura s cesnakom

ZLOŽENIE

  • 1 kura, s hmotnosťou asi 1,5 kg
  • 40 strúčikov cesnaku
  • 1 polievková lyžica  suché biele víno
  • 1 polievková lyžica suché provensálske korenie
  • 50 g masla
  • soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

PRÍPRAVA

Predhrejte rúru na 180 stupňov. Pripravené kura osolíme a okoreníme vo vnútry a vonku.

V pekáčiku s hrubým dnom na masle zľahka orestujeme olúpaný cesnak.

Dáme v podobe vtáka priamo na pripravený cesnak, posypeme provensálskym korením, zálejeme vínom.

3 (75)

Kurča pečieme po dobu 1 hodiny, nezabudnite zakryť pokrievkou alebo fóliou. Potom odkryť a polievať šťavou a varíme ďalších 30 minút do zlatista.

4 (67)

Mimochodom, cesnak po upečení, v žiadnom prípade nesmie vyhodiť! On zmäkol sa spojil s kuracím mäsom, vínom a vôňou byliniek, premení sa na gurmánsku nátierku, ktorú použijete aj k mäsu alebo krutónom. Nabudúce snáď 60 zubov pridáme!

ZDROJ:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like