Kapusta – zelenina veľmi užitočná a bohatá na vitamíny, veľmi chutné a preto je súčasťou obrovského množstva jedál. Ako sa napríklad kapustové karbonátky recept, ktorý je uvedený nižšie.
Tieto rastlinné rezne skvelou voľbou pre obed, a ešte lepšie – na večeru, pretože sú veľmi ľahké a majú nízky obsah kalórií. Ale to nemá vplyv na ich lahodnú chuť.
zloženie
- kapusta 1 kg
- cibuľa 1 ks
- krupica 0,5 šálky
- múka 0,5 šálky
- cesnak 2 zuby
- zeleň 1 zväzok
- strúhanka 0,5 sálky
- soľ pre chuť
- čierne korenie pre chuť
príprava
- Narežeme kapustu na 4 kusy a umiestniť ich do kastróla, zaliať s vodou, trochu osoliť a varíme 8-10 minút. Mierne nasekajte kapustu.
- Potom dáme kapustu do sitka a zbaviť prebytočnej tekutiny.
- Nastrúhajte cibuľu, cesnak rozdrvíte a nakrájajte zeleninu. Pridajte ich do kapusty.
- Pridajte soľ, korenie a ďalšie korenie podľa potreby.
- Potom pridáme múku, krupicu a zmiešame všetko dôkladne.
- Z výslednej zmesi tvarujeme karbonátky, obalíme v strúhanke a smažiť v rozpálenej panvici do zlatista.
Tieto karbonátky zaručene oslovia každého, kto pozorne sleduje postavu a počítať kalórie.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU