Hlavné jedlá, Recepty

Bravčové mäso na pive pripomínajúce harmoniku som jedla po prvýkrát a nič chutnejšie som doteraz nejedla

Bravčové mäso sa dá pripraviť na množstvo chutných spôsobov a my vám dnes ponúkame jeho kombináciu s tmavým pivom!

Ingrediencie

  • 800 g bravčového mäsa
  • 20ks čierneho celého korenia
  • 50 g sušených marhúľ
  • 50 g hrozienok
  • 2 bobkové listy
  • 5 cibúľ
  • 4 PL olivového oleja
  • 50 g sušených sliviek
  • 250 ml tmavého piva (alebo svetlé)
  • 10-12 klinčekov
  • Paprika (podľa chuti)
  • Soľ (podľa chuti)

Свинина в пиве

Postup

  1. Mäso si umyte, osušte, osoľte, opaprikujte a vložte do chladničky na 8-16 hodín.
  2. Cibuľu nakrájajte na hrubšie kolieska a sušené ovocie zaparte vriacou vodou.
  3. Mäso si narežte na 10-12 plátkov, každý znovu osoľte a posypte paprikou v mieste rozrezania.
  4. Na každý kúsok mäsa položte 1 klinček, 2 čierne korenia a 2 cibuľové kolieska.
  5. Formu na pečenie vymastite 2 PL olivového oleja, mäso poukladajte ako harmoniku a potrite ho zvyšným olejom.
  6. Rovnomerne pridajte marhule, hrozienka a slivky. Mäso zalejte pivom a nezabudnite ani na bobkový list.
  7. Mäso vložte do vyhriatej rúry na 170-190 stupňov a pečte 120 minút. Rozdiel medzi teplotami pečenia závisí od vašej rúry. Keď sa na mäse objaví zapečená kôrka, znížte teplotu a nič sa vám nepripáli.

Vďaka pivu bude mäso jemnejšie, získa bohatú arómu, zatiaľ čo vôňa z alkoholu sa úplne vyparí. Môžete k nemu servírovať dusenú zeleninu alebo šopský šalát. Výber je na vás a my vám prajeme dobrú chuť!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like