Chutný domáci chlieb ako od babičky s jemne tvrdou kôrkou a s jemným vnútrom v obchodoch budete hľadať márne. Ak sa vám to aj podarí, tak chlieb vydrží čerstvý maximálne 2 dni. Preto vám prinášame recept, ktorý zvládne naozaj každý a rozhodne sa už do pekárne tak často vracať nebudete.
Ingrediencie:
3 hrnčeky hladkej múky 00
20 g čerstvého droždia
1 lyžička rasce celej
3 lyžičky soli
1 a 1/4 hrnčeka vody
Postup
Postupujeme ako pri príprave klasického cesta. Z trochy teplej vody, droždia a cukru zmiešame kvások. Potom všetko spolu spracujeme a necháme aspoň 3 hodiny kysnúť. Platí pravidlo, že čím dlhšie cesto kysne, tým viac dierok bude mať po upečení.
Vykysnuté cesto vyformujeme na bochníky a uložíme na papier na pečenie. V rúre vyhriatej na 250 stupňov pečieme 15 minút, potom teplotu v rúre znížime na 220 stupňov a pečieme ešte 35 minút. Po vytiahnutí z rúry chleba potrieme vodou a necháme vychladnúť. Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň