Určite ste o tom nevedeli, ale týchto 10 produktov jete celý život zlým spôsobom.
Máme tu návod, ako ich jesť správne a zároveň si pochutnať.
#10. Kornútok so zmrzlinou
Ak chcete, aby bol váš kornútok chrumkavý bez nasiaknutej zmrzliny v spodnej časti, vložte tam kúsok marshmallow.
#9. Granátové jablko
Odrežte hornú a spodnú časť, potom urobte rezy na každej strane a rozdeľte ich na časti.
#8. Cherry paradajky
Ľahko postláčajte malé paradajky medzi dvoma tanierikmi. Rovnaký postup môžete urobiť s hroznom.
#7. Kiwi
Väčšina ľudí kiwi lúpe celé, ale stačí vziať čajovú lyžičku a kiwi vydlabať.
#6. Mandarínky
Lúpete mandarínky, zostávajú vám zbytočné kúsky šupky a navyše je celá mandarínka roztlačená? Skúste tento spôsob.
#5. Avokádo
V polovici stačí avokádo rozrezať a vydlabať lyžičkou. Ušetríte si lúpanie celého avokáda.
#4. Vodný melón
Stačí iba odrezať z vodného melónu prebytočné rohy po rozkrojení. Budete mať len malý kúsok šupky, za ktorú budete počas jedla melón držať.
#3. Torta
Napadlo vám niekedy, že tortu možno krájať na praktickejšie kúsky ako sú trojuholníky? Vyskúšajte tento návod, ktorý je podľa nás naozaj skvelý.
#2. Limetky
Pre získanie čo najviac limetkovej šťavy stačí použiť tento návod. Získate tým omnoho viac šťavy z ovocia, než obyčajným krájaním a stláčaním.
#1. Pizza
Ako informoval magazín Independent, pizzu totiž treba pred konzumáciou preložiť napoly. Kuchári totiž vravia, že ak pizzu nakrájaš, nôž z nej odstráni mnoho prísad, napríklad ťahavý syr, čo sa ti už určite stalo. Takýmto spôsobom ti tak z pizze nič nevypadne. Niektorí kuchári idú ešte ďalej a preloženú pizzu preložia napoly ešte raz.
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.