Už mnoho storočí patrí kuracie mäso medzi obľúbené jedlá nejedného človeka. Niekto ho ma rád vyprážané, pečené alebo varené.
Chceme vám predstaviť skvelý spôsob, ako si toto mäso pripraviť trochu inak. Budete k tomu potrebovať iba obyčajnú sklenenú nádobu a kura. Vyskúšajte to, určite si ho obľúbite aj vy!
Ingrediencie
- 1 kurča
- 3 cibule
- 3 bobkové listy
- Podľa chuti: soľ, provensálske bylinky, paprika, čierne mleté korenie a mletý cesnak
Postup
- Naporcujte kurča na kúsky. (Ak ste si kúpili už narezané kuracie časti, vynechajte tento krok).
- Odstráňte kožu, odrežte mastné časti, no nevyhadzujte ich.
- Umiestnite kuracie mäso do misky, osoľte a okoreňte. Nechajte ho marinovať 20-30 minút.
- Kým sa kura marinuje, umyte si 3-litrovú sklenenú nádobu a vytrite ju dosucha.
- Cibuľu si nakrájajte na polovičné kolieska.
- Mäso vrstvite do nádoby spolu s cibuľou a na vrch pridajte bobkový list.
- Poslednú vrstvu zakončí kuracia koža a tuk.
- Sklenenú nádobu prikryte alobalom a vložte do studenej rúry. Rozohrejte ju na 180 stupňov a pečte približne 1,5-2 hodiny.
- Hotové kuracie mäso môžete podávať napríklad s varenými zemiakmi.
zdroj:sovkusom.ru