Tento výborný koláčik nie je ničím zložitý, ani ingrediencie na jeho prípravu nie sú finančne náročné. Ide o zdravú verziu bez múky, tak prečo ho nevyskúšať?
Potrebujeme:
6 vajec
6 lyžíc cukru
1 balenie čokoládového pudingu bez varenia
štipka soli
Plnka:
250 ml smotany
200 ml mlieka
1 balenie vanilkového pudingu bez varenia
Na vrch:
100 g horkej čokolády
50 ml krému
50 g masla
2 lyžičky ľubovoľného likéru
Príprava:
Rúra si dáme zatiaľ zohriať na 180 stupňov.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny, a potom pridáme cukor. Keď máme hustú penu zmiešame vaječný žĺtok súčasne a potom čokoládový pudingový prášok – ale s nízkymi otáčkami robota, aby sme nezlomili penu.
Keď máme zmes jednotnú, navrstvíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do trúby a pečieme cca 20 až 25 minút, treba kontrolovať.
Plnka:
Zmiešame smotanu s mliekom, s pudingovým práškom a šľaháme, kým hmota nezhustne.
Krém navrstvíme na vychladnuté cesto.
Nakoniec si pripravíme glazúru: Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu spolu s ostatnými prísadami a prelejeme ňou zákusok.
Nakoniec ho vložíme celý ešte do chladničky a necháme stuhnúť.
Prajeme dobrú chuť!