Takže chcete voňavý medový koláč, ale je nesmierne ťažké vyhradiť si na jeho prípravu niekoľko hodín? Túto dilemu pozná veľa žien v domácnosti. Preto Vám ponúkame ľahký recept na medový koláč bez vrstiev koláča. Jeho hlavnou výhodou je, že takýto medový koláč sa pripravuje čo najrýchlejšie a jeho chuť je vynikajúca.
RECEPT NA MEDOVÝ KOLÁČ BEZ VRSTIEV KOLÁČA
ZÁKLADNÉ PRÍSADY
- 3 lyžice mletých sušienok
- 4 lyžice medu
- 80 g masla
- 2 lyžice kakaa
-
SUROVINY NA KRÉM
- 1,5 lyžice kyslej smotany
- 0,5 plechovky kondenzovaného mlieka
- 10 g želatíny
- 3 lyžice vody
PRÍSADY NA GLAZÚRU
- 30 g čokolády
- 2 lyžičky mlieka
- 1 lyžička rastlinného oleja
PRÍPRAVA
5. Na prípravu polevy budeme potrebovať kúsky čokolády, ktoré s mliekom a rastlinným olejom za stáleho miešania roztopíme vo vodnom kúpeli. Polevu nalejeme na vychladnutý medový koláč a necháme ho 30 minút odstáť v chladničke. Hotové!Ako vidíte, nemusíte stráviť celý večer prípravou obľúbeného dezertu. Určite ním potešíte seba a svoju rodinu. Dobrú chuť!