zloženie
múka 500g
mlieko 250 ml
soľ 1 lyžička
cukor 2 lyžice
droždie 0,5 bal
rastlinný olej 3 lyžice
maslo 50 g
paprika 0,5 ks
klobása 0,50 g
chili korenie 1 ks
hríby 1 hrsť
údené mäso 50 g
paradajky 1 ks
tvrdý syr 80 g
kečup 1 lyžica
majonéza 1 lyžica
Príprava:
Teplé mlieko zmiešame s kvasinkami. Pridajte soľ a cukor. Pridáme maslo a miešajte a postupne pridáme múku. Vymiesime cesto. Prikryjeme utierkou a necháme 5 minút.
Na náplň:
mäso, klobása a paradajky nakrájame na kocky alebo plátky, korenie – prúžky, chilli – tenké plátky.
Syr nastrúhame.
Cesto vyvaľkáme do hrúbky palacinky 5-6 mm. Koláč sa dá do zapekacej misky, potretej tukom.
Základ pre pizzu potrieme s majonézou a kečupom. Potom poukladáme mäsové výrobky a zeleniny, posypeme syrom. Voliteľne môžete ozdobiť olivami.
Pečieme po dobu 15 minút pri teplote 200 ° C.
ZDROJ:RECEPTY.RU