Pečenie s kefírom obľubujú gazdinky, ktoré vedia piecť nielen chutne, ale aj rýchlo. Z tohto mliečneho výrobku si môžete pripraviť celozrnné dolky alebo perníkový koláč s hrozienkami bez trávenia dlhého času v kuchyni.
Kefírové cesto sa pripravuje v jednej nádobe a nie je nutné, aby sa vaľkalo alebo dávalo na niekoľko hodín do chladničky. Vznikne vám mäkké, nadýchané cesto s príjemnou textúrou.
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 250g kefíru
- 10g prášku do pečiva
- 100g hrozienok
- 300g pšeničnej múky
- 180g cukru
- Štipka vanilky
- 1 polievková lyžica oleja
Postup
- V hlbokej miske si pomocou mixéra vymiešajte vajcia, cukor a kefír.
- Pridajte múku, prášok do pečiva, vanilku a hrozienka.
- Formu na pečenie si potrite maslom a vylejte na ňu cesto.
- Pečte 30-35 minút pri teplote 180 stupňov. To, či je koláč upečený, si overte špilkou alebo špáradlom.
Lahodný koláč s vanilkovou arómou môžete posypať práškovým cukrom alebo poliať ľubovoľnou polevou na ktorú práve máte chuť. Podávajte túto maškrtu najlepšie k čaju v spoločnosti dobrých priateľov či rodiny, s ktorými sa nezabudnite podeliť o tento lákavý recept!
zdroj:sovkusom.ru