Koláče, Recepty

Tento recept na vanilkovo-kefírovú bábovku sa v našej rodine dedí z generácie na generáciu. Teraz ju budete urobiť aj vy

Pečenie s kefírom obľubujú gazdinky, ktoré vedia piecť nielen chutne, ale aj rýchlo. Z tohto mliečneho výrobku si môžete pripraviť celozrnné dolky alebo perníkový koláč s hrozienkami bez trávenia dlhého času v kuchyni.

Kefírové cesto sa pripravuje v jednej nádobe a nie je nutné, aby sa vaľkalo alebo dávalo na niekoľko hodín do chladničky. Vznikne vám mäkké, nadýchané cesto s príjemnou textúrou.

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 250g kefíru
  • 10g prášku do pečiva
  • 100g hrozienok
  • 300g pšeničnej múky
  • 180g cukru
  • Štipka vanilky
  • 1 polievková lyžica oleja

Postup

  1. V hlbokej miske si pomocou mixéra vymiešajte vajcia, cukor a kefír.
  2. Pridajte múku, prášok do pečiva, vanilku a hrozienka.
  3. Formu na pečenie si potrite maslom a vylejte na ňu cesto.
  4. Pečte 30-35 minút pri teplote 180 stupňov. To, či je koláč upečený, si overte špilkou alebo špáradlom.

Lahodný koláč s vanilkovou arómou môžete posypať práškovým cukrom alebo poliať ľubovoľnou polevou na ktorú práve máte chuť. Podávajte túto maškrtu najlepšie k čaju v spoločnosti dobrých priateľov či rodiny, s ktorými sa nezabudnite podeliť o tento lákavý recept!

zdroj:sovkusom.ru

You Might Also Like