zloženie
bravčové mleté mäso 800 g
kuracie mleté mäso 300 g
cibuľa 1 ks
mlieko 200 ml
chlieb 70 g
soľ pre chuť
čierne korenie pre chuť
kyslá smotana 200 ml
vajce 2 ks
tvrdý syr 150 g
kôpor pre chuť
Príprava
- Zmiešajte mleté bravčové a kuracie mäso, pridáme nakrájanú cibuľu.
- Namočte chlieb v 100 ml mlieka, potom vytlačiť prebytočné mlieko a pridajte do plnky.
- Zalejeme mäso zvyšok mlieka, pridáme soľ a korenie.
- Formujeme guličky z mletého mäsa vo veľkosti jablka, a potom spravíme hniezdo, umiestnite ich na vymastený plech.
- Syr nastrúhame, zmiešame s kyslou smotanou, vajcami a posekaným kôprom.
- Do hniezda dať plnku vložiť do predhriatej rúry na 200 stupeň na 25-30 minút.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU